Onderwijsloopbaan

Voor een vlotte schoolvoortgang.

Samen met de ouders zorgen we voor een vlotte schoolvoortgang voor elk kind. Als team zitten wij regelmatig samen met de vorige leerkracht(en) en komende leerkracht(en) om de continuïteit te bewaren. We staan ook stil bij de drie belangrijke schakelmomenten om elk kind zo goed mogelijk voor te bereiden op wat komen gaat.

  • Instap: We voorzien een warm onthaal met een oudervriendelijke aanpak. Tijdens het wenmoment kunnen de peuters kennismaken met de klasomgeving terwijl de ouders elkaar beter leren kennen. De ouders krijgen de gelegenheid om hun peuter tot in de klas te brengen met eventueel een kort gesprekje met de juf. We zorgen voor tal van herkenbare elementen in de peuterklas zodat uw kind zich snel thuis zal voelen. 
  • Overgang kleuterschool - lagere school: Om de drempel tussen kleuterschool en lagere school te verlagen, kiezen wij er bewust voor om ons eerste leerjaar nog voor een stukje te verankeren binnen de kleuterschool. Ook het klasoverschrijdend project tussen 3K en 1L, de hupclub genaamd, zorgt ervoor dat de kinderen snel vertrouwd geraken met hun nieuwe omgeving. Bovendien laten wij de klaswerking op het einde van de derde kleuterklas naadloos aansluiten bij de start van het eerste leerjaar. 
  • Overgang secundair onderwijs: Gedurende de ganse lagere schooltijd zijn wij bezig de kinderen voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Daarbij sturen wij erop aan dat de leerlingen hun talenten, capaciteiten, attitudes, waarden en interesses optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast laten wij de leerlingen kennismaken met het aanbod binnen onze omgeving en zorg wij voor een kansrijke oriëntering zodat elk kind met succes de middelbare school kan aanvangen.