Lagere school

Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten!

Door middel van een brede vorming laat onze lagere school haar leerlingen kennis maken met hun eigen talenten, interesses en competenties. Wij hebben extra aandacht voor zelfstandigheid, sociale vaardigheden en een gepaste leer- en werkhouding opdat elke leerling met succes kan verder groeien in het vervolgonderwijs. 

In de lagere school staat een brede basiszorg centraal. Dit is wat alle leerlingen nodig hebben om gebruik te maken van de eigen mogelijkheden én zich optimaal te ontwikkelen. Des te breder de basiszorg, des te meer je kind zal groeien. Door middel van een krachtige leeromgeving, met tal van eigentijdse leermiddelen, zal je kind zich ontplooien tot de mooiste versie van zichzelf!

Naast een variatie aan leerrijke daguitstappen, nemen wij onze leerlingen vanaf het derde leerjaar jaarlijks mee op meerdaagse uitstappen. We verkennen samen de wondere wereld van ICT en voorzien actuele boekenhoeken in elke klas. We geloven in een gezonde geest in een gezond lichaam en zorgen voor gezonde voeding en voldoende beweging. Onze leerlingen hebben inspraak in de uitbouw van onze speelplaats en zo blijven wij evolueren. Als gemeenteschool krijgt je kind de vrije keuze van een cursus godsdienst of niet-confessionele zedenleer

Benieuwd naar meer? Lees dan verder en ga op verkenning doorheen de verschillende klassen.